Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 55€ ostoihin! Muutoin alk.5,90€.  Normaalisti paketti lähtee 1-2 vrk kuluessa tilauksesta. Käytettävissä KLARNAN turvalliset maksutavat. Maksa kortilla tai verkkopankissa. Maksa heti tai myöhemmin.

Valuutta: EUR

Vinkit kesän saunahetkiin: tuuna oma saunavihta

Näillä pienillä vinkeillä saat hyvää oloa ja juhlan tunnelmaa saunahetkiin juhannuksena ja kesän aikana. Yllätä vieraasi iloisesti ja nauttikaa yhdessä kesän yrttien ja kukkien tuoksusta ja hoitakaa samalla itseä luonnollisesti.


Juhannussauna ilman vihtaa on kuin ruoka ilman suolaa

Saunominen kuuluu suomalaiseen keskikesän juhlaan ja mitä olisi juhannussauna ilman vihtaa (vastaa)?  Entisaikaan kun ei ollut saippuaa, koivunlehdillä pestiin liat pois. Tämä perinteinen tapa on täysin unohtunut nestesaippua-muovipullo maailmassa. Aikoinaan myös jokaisella kylpijällä oli oma vihtansa eikä sitä lainattu muille. Koivunlehdestä irtoaa vihdottaessa mm saponiineja, fenoleita ja parkkiaineita, joiden ansiosta vihtominen puhdistaa ja hoitaa ihoa. Samalla koivun eteeriset öljyt hellivät vihtojan aisteja sekä rentouttavat kipeytyneitä ja kolottavia lihaksia. Vihtominen edistää myös aineenvaihduntaa.

Vaikka koivuvihta on se suosituin, entäs jos kokeilisit tänä juhannuksena tuunata koivuihtasi muilla lehdillä tai yrteillä? 

Tässä vinkit saunavihdan tuunaukseen

Mesiangervo sisältää luonnon salisyylia, eli asperiinin kaltaista ainetta luonnosta, ja se auttaa kipuihin, särkyihin ja reumaan. Siksi sitä kannattaa Hongiston mukaan lisäillä kesällä sauna-astioihin ja vihtoihin.

Mustaherukan lehdet
antavat aromaattisen tuoksun, jonka tiedettiin avaavan hengitystä ja laajentavan keuhkoja. Kansanparannuksessa mustaherukan lehdillä hoidettiin mm. niveloireita. Lehti sisältää C-vitamiinia, parkkiaineita, foolihappoa sekä saunan lämmössä haihtuvia aromaattisia öljyjä.

Pihlajavihta
hoitaa perimätiedon mukaan rasvaista ihoa ja suojaa saunojaa. Pihlajan arveltiin myös piristävän ja voimistavan saunojaa. Nykytiedekin kertoo pihlajan lehtien sisältävän erilaisia fenolisia yhdisteitä, joilla on vahva antioksidanttivaikutus.

Lehmusvihtaa
on ennen käytetty särkyihin, lihaskipuihin, tulehduksiin ja kihtiin. Uskottiin, että lehmuksen lehdistä erittyvät aromit edistävät virtsaneritystä ja lieventävät flunssan ja virtsatulehdusten oireita. Lehmuksia voi kokeilla myös rauhoittamaan herkkää ihoa.

Tammivihta
sopii rasvaiselle iholle, ja tuoksutonta tammea voivat käyttää myös allergikot. Tammen eteeriset öljyt laskevat perinnetiedon mukaan verenpainetta, ja sen avulla voi rauhoittaa levotonta kehoa ja mieltä.

Katajavihta
tehostaa pintaverenkiertoa koivuvihtaakin paremmin, ja sillä vihdottiin vaivat ja kolotukset pois. Tämä eksoottiinen ja piikikäs vihta ei ihan herkkäihoisille sovi, sillä iholle voi jäädä naarmuja ja jälkiä. Katajan teho perustuu siihen, että neulaset toimivat akupunktion tavoin, ja niistä erittyy eteerisiä öljyjä.

Muistetaan kuitenkin, että puiden oksia saa ottaa vain maanomistajan luvalla, ja katajasta ei katkaista kaikkia oksia kerralla. Jos vihdan tekeminen tuntuu vaivalloiselta, kerää lehdet vatiin, ota jalkakylpy ja samalla hiero lehtiä ihollesi. Nauti ja rentoudu!


Lahjakortti