Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 55€ ostoihin! Muutoin alk.5,90€.  Normaalisti paketti lähtee 1-2 vrk kuluessa tilauksesta. Käytettävissä KLARNAN turvalliset maksutavat. Maksa kortilla tai verkkopankissa. Maksa heti tai myöhemmin.

Valuutta: EUR

Saippua-alustan materiaalilla, muodolla ja värillä on väliä - vai onko?

Tarvitsen hyvän alustan, mutta valitsenko pyöreän vai neliön? Puisen vai keraamisen? Ja vielä pitäisi päättää, miten alunen sopii väriltään kodin allastasolle tai pöydälle. Entäpä sitten alusen ja saippuan yhteensopivuus? Moni pohtii näitä samoja asioita, ja siksi nostan muutaman näkökohdan esille, jotka voivat auttaa sinua päätöksen teossa.

Saippua-alustan materiaaleja on lukemattomia, mutta yleisimpiä ovat keraamiikka, puu, metalli  ja muovi. Keraaminen materiaalina kestää erittäin hyvin kosteutta sekä saippuan rasvoja ja on helppo puhdistaa. Käytännössä keraaminen alusta voi olla ikuinen, jos ei kolhi sitä pahasti. Keraaminen ei ehkä ole paras valinta ihan pienten lasten perheelle, sillä kivilattialle pudotessaan todennäköisesti särkyy. 

Tundra Naturalin valinta oli keramiikka, sillä läheltä löytyi taitava keraamikko, ja tuotteet pystytään näin valmistamaan lähituotantona. Nämä alustat on tehty kivimassasta, ja kestävät pieniä kolhaisuja. Kiitosta on myös tullut siitä, että ne on helppo pestä harjalla ja vedellä.

Keraamiset alustat valmistaa lähialueen keraamikko JP Studiokeramiikka

Puinen saippuateline mielletään luonnollisena ja ekologisena vaihtoehtona, ja sitä se onkin, mutta kannattaa tarkistaa mitä puuta on käytetty, mistä se on tullut ja miten se on käsitelty. Usein puinen saippuateline saattaa vaatia säännöllisen uudelleen öljyämisen. Puu ei tykkää vedestä, ja siitä syystä voi halkeilla ajan myötä. Metalli ja muovi kestävät yleensä käytössä pitkään, ja siksi varteenotettavia vaihtoehtoja, vaikka niitä ei koeta niin ympäristöystävällisinä.

Saippua-alustan muoto ja koko vaikuttaa kahteen tärkeään asiaan. Ensinnäkin on tärkeää pohtia, tuleeko alunen pesualtaan reunalle vai pöytätasolle, ja minkä verran sille on tilaa. Suorakulmaiset saippuatelineet eivät välttämättä mahdu pienen allastason reunalle. Toinen näkökulma on ottaa huomioon saippuan muoto. Jos tulevien vuosien aikana aikoo käyttää eri kokoisia ja mallisia saippuoita, niin sitten kannattaa valita sen verran iso alusta, että siihen mahtuu sekä neliskanttiset että pyöreät saippuat.

Värin valinta

Väri onkin sitten makukysymys. Pesutilan, pöytä- ja allastason värimaailma voi toisille olla hyvinkin ratkaiseva valintakriteeri. 

Tundra Natural keraamiset saippua-alustat ovat skandinaavisen harmonisia sävyjä - musta, valkoinen ja harmaa - jotka sopivat suomalaiseen kotiin. Värit ovat ajattomia tarkoituksella, sillä jämäkät alustat kestävät pitkään. Niiden ei ole tarkoitus olla kertakäyttöisiä tavaroita, jotka vaihtuvat eri sesongin tai trendin värien mukaan.
Jos väriä haluaa huonetilaan, niin sitä saa palasaippuasta. Tundra Naturalin omat, käsintehdyt saippuat ovat värien iloittelua - luonnollisia mutta silti raikkaita. Värit tulevat luonnosta niin kuin saippuan raaka-aineetkin.

Tutustu lisää vaihtoehtoihin

Lahjakortti