Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 55€ ostoihin! Muutoin alk.5,90€.  Normaalisti paketti lähtee 1-2 vrk kuluessa tilauksesta. Käytettävissä KLARNAN turvalliset maksutavat. Maksa kortilla tai verkkopankissa. Maksa heti tai myöhemmin.

Valuutta: EUR

Muista mökkituliaiset – 5 käytännöllistä vinkkiä!

Tuliko kutsu sukulaisten tai naapurin mökille? Tässä muutama käytännön vinkki, jotka kannattaa ottaa huomioon valitessa tuliaisia isäntäväelle. Nykypäivänä arvostetaan käytännöllisiä, ekologisia ja ilahduttavia tuliaisia.

Mitä kannattaa huomioida tuliaisia valitessa?

Perheen harrastukset ja elintavat
Ensinnäkin kannattaa miettiä, mitä mökin omistajat arvostavat ja mitä eivät. Ovatko he gourmet-kokkaajia vai makkaran makustelijoita? Arvostavatko he ekologista vai kenties perinteistä? Ovatko he puutarhan kuopsuttajia vai riippukeinussa makoilijoita?

Mökin koko ja tila
Jos mökki on pieni ja säilytystilaa vähän, ei kannata ostaa mitään tilaa vieviä koriste-esineitä. Nykypäivänä kaikilla on liikaa tavaraa, ja aina ei tiedä toisten makua. Myöskään helposti pilaantuvaa ruokaa ei kannata hankkia suuria määriä, sillä yleensä mökkien jääkaapit ja pakastinlokerot ovat minimaalisia.

Lahjan tarpeellisuus
Kyselyiden mukaan suurin osa mökinomistajista toivoo tuliaisiksi käytännöllistä kulutustavaraa esimerkiksi ruokaa, juomia, saunatarvikkeita, tulitikkuja, kynttilöitä ja jopa wc-paperia! Tällaiset tuotteet eivät jää hyllylle pölyttymään, vaan ovat yleensä tarpeellisia ja siten arvostettuja.

Ympäristöystävällisyys
Ympäristöystävällisyys tuntuu olevan tärkeämpi kriteeri mökillä kuin kotona kaupungissa. Kun käytetään kaivovettä tai järvivettä pesuun, ei ole ihan sama, mitä sinne lasketaan. Ei siis kannata ainakaan kovin pahoja myrkkyjä ostella.

Jotain erilaista ja mieleen jäävää
Jos halua kuitenkin lahjallaan erottautua perus lähiruokakaupan tuotteesta, kannattaa katsoa mitä kotimaisilla pienyrittäjillä on tarjolla erikoisputiikeissa ja verkkokaupoissa. Tuliaisen voi myös pakata persoonalliseen lahjapussiin, joka antaa viimeisen silauksen. Vaikka lahja olisi käytännöllinen, voi se siis olla myös jotain erilaista ja mieleen jäävää! Tämä antaa myös vastaanottajille tunteen, että tuliaisen eteen on nähty vaivaa ja vierailua arvostetaan.

5 vinkkiä – käytännölliset tuliaiset ekologisuutta ja perinteitä arvostaville, sopii koko perheelle!

RUOKALAHJAT
Mökkiväki ilahtuu aina ruokalahjoista. Voit tuoda mukanasi esimerkiksi paikallisia herkkuja, kuten hunajaa, marjoja tai leivonnaisia. Tai leipoa itse oman kesäherkun.

KUKKANEN
Kesäkukat tai vaikkapa yrttiruukku ovat kauniita ja piristäviä tuliaisia. Ne sopivat mökin terassille tai keittiön ikkunalaudalle. Voit myös kerätä oman kimpun.

KOIVUVIHTA
Jos sinulla on pihassasi koivuja tai muita puita, tee itse persoonallinen vihta. Koivu on se perinteisin, mutta voit käyttää myös muita oksia. Katso vinkit vihdan tuunaukseen täältä.

PELIT JA ULKOILUVÄLINEET: Jos mökillä on lapsia, voit tuoda mukanasi lautapelejä tai vaikkapa rantapallon. Aikuisille sopivat esimerkiksi mölkky tai petankki.

YRTTIKYLPYSUOLA
Koko päivän uurastuksen jälkeen parasta väsyneille jaloille on rentouttava jalkakylpy. Kerää itse yrtit ja sekoita merisuolaan. Katso ohjeet täältä.

Ja kuudes vinkki..

Ympäristölle ystävälliset Tundra Naturalin saippuat, shampoopalat ja valmiit yrttikylpysuolat sekä saunatuoksut ovat helppo tuliainen, joista ei synny turhaa jätettä. Ne ovat käytännöllisiä eivätkä jää hyllylle pölyttymään.

Tutustu tuotteisiimme verkkokaupassa.

Päivitetty 28.6.2024. Alunperin julkaistu 21.7.2021.

Lahjakortti