Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 55€ ostoihin! Muutoin alk.5,90€.  Normaalisti paketti lähtee 1-2 vrk kuluessa tilauksesta. Käytettävissä KLARNAN turvalliset maksutavat. Maksa kortilla tai verkkopankissa. Maksa heti tai myöhemmin.

Valuutta: EUR

Miten säilyttää palashampoo suihkussa – vinkit oikeaan valintaan

Tässä tulee muutama vinkki, jotka voivat ratkaista shampoon säilytysongelman. Shampoopalat ovat entistä suositumpia, mutta pienestä palasta voi tulla suuri ongelma. Aina suihkun vieressä ei ole paikkaa, mihin palan asettaisi pesun jälkeen. Ratkaisuja ovat erilaiset saippuatelineet, -pussit ja -pidikkeet.

Yleisin virhe on jättää shampoopala suihkun alle hanan päälle tai telineelle, josta vesi ei pääse pois. Kasviöljypohjaiset, käsintehdyt palashampoot sisältävät runsaasti hoitavia öljyjä, ja siksi ne pehmenevät vedessä maatessaan. Niitä ei ole myöskään keinotekoisesti kovetettu synteettisillä raaka-aineilla. Tärkeintä on siis se, että shampoopala ei jää veteen sulamaan, vaan se pääsee kuivahtamaan pesujen välillä.

Shampoopalaa ei kannata jättää veteen makaamaan.

Jos suihkun vieressä on sopiva ripustuspaikka, niin helpoin valinta on virkattu saippuapussi.

Ilmava pussukka, joka ei ole virkattu umpinaiseksi, mahdollistaa saippuan kuivumisen. Kuoriva, tiivis saippuapussi on yleensä tarkoitettu ihon kuorintaan eikä säilytykseen. Ilmavia saippuapusseja voi toki käyttää myös ihon pesuun pesusienen tavoin.

Saippuapussin materiaali tai lanka on merkityksellinen valinta, jos haluaa pussukan kestävän sekä saippuaa että vettä. Kosteudenkestäviä ja ekologisia ovat esimerkiksi nokkos- ja hamppulangasta sekä sisalnarusta virkatut pussit. Ainakin nokkos- ja hamppulangat kestävät myös konepesua.

Saippuapussin mitat kannattaa tarkistaa, jos sinulla on poikkeuksellisen iso palashampoo.

Ja monen pussin testanneen käyttäjän vinkki on ”Katso etukäteen mihin aiot ripustaa pussin ja kuinka pitkän ripustusnarun tarvitset!”

Tundra Naturalin saippuapussi nokkoslangasta kestää hyvin vettä ja saippuaa.

Jos et halua saippuapussia etkä ruuvin reikiä seinään, niin ratkaisuna on imukupilla kiinnitettävä saippuapidike tai -teline. 

Yleisesti ajatellaan, että ne eivät kauaa pysy seinässä, mutta se ei täysin pidä paikkaansa.

Ensinnäkin tärkeää on valmistelevat toimenpiteet. Seinä täytyy huolellisesti puhdistaa ja kuivata ennen kuin imukuppi kiinnitetään seinään. Jos seinässä on shampoon roiskeita ennestään, on selvää, ettei imukuppi pysy!

Toiseksi saippua ei saa olla liian painava. Kannattaa siis tarkistaa, onko telineelle ilmoitettu painoraja.

Kolmanneksi materiaali ei saisi helposti ruostua. Suolasaippuat helposti aiheuttavat metallisen telineen ruostumisen, jos pintaa ei ole käsitelty.

Saippuapidike imukupilla pysyy pitkään, kunhan seinä ensin puhdistetaan hyvin! Saatavilla Tundra Naturalin verkkokaupassa.

Saippuapidike imukupilla ja magneetilla – ensimmäinen, joka todella pysyy!

Parin vuoden kokemuksella voin sanoa, että kyllä pysyy! Ensimmäinen Savont-merkkinen pidike on edelleen suihkun vieressä, josta se on pudonnut ehkä kolme kertaa alas. Sen jälkeen seinä on pesty ja kuivattu ja sama pidike on uudestaan kiinnitetty takaisin. Saippuoita siinä on ollut useita – laskuissa en ole enää pysynyt. Saippuapidikkeen voi kiinnittää myös pesualtaan tai ammeen reunalle. Ehdottoman tärkeää on asennusvaiheessa noudattaa ohjeita, jotta sekä imukuppi että saippua kiinnittyvät ja pysyvät hyvin. Itse saippua kiinnitetään magneetilla pidikkeeseen. 

Tämä on ollut positiivinen yllätys, ja ainoa harmitus on, että Suomesta ei vastaavaa löytynyt, joten nyt turvauduttiin saksalaiseen. – Katja, Tundra Natural

Jos haluat pysyvämmän ratkaisun, niin vaihtoehtona ovat erilaiset seinään kiinnitettävät saippuatelineet. 

Jokaiseen makuun löytyy kyllä erilaisia malleja, värejä, materiaaleja ja muotoiluja. Ongelmana seinään kiinnitettävissä on se, että harva haluaa tehdä kiinnitysreikiä tai liimata mitään oman pesuhuoneensa seinään. Toisaalta jos löydät mieleisen, ajattoman mallin, joka kestää aikaa muutenkin kuin muotoilultaan ja värimaailmaltaan, niin kannattaa valita tämä vaihtoehto.

Tutustu valikoimaan verkkokaupassa

Lahjakortti