Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 55€ ostoihin! Muutoin alk.5,90€.  Normaalisti paketti lähtee 1-2 vrk kuluessa tilauksesta. Käytettävissä KLARNAN turvalliset maksutavat. Maksa kortilla tai verkkopankissa. Maksa heti tai myöhemmin.

Valuutta: EUR

Palasaippuan suosion salaisuus

Muistatko mummon tai äidin hartaasti vaalitut palasaippuat saunassa? Vielä 1970-luvulla joka kodissa oli palasaippuaa. Silmiä kirveli hiusten pesussa ja myöhemmin kaupasta teollisesti valmistetut palat kuivattivat ihoa. Ei ihme, että nestesaippuat saivat suuren suosion. Mutta miten kävikään? Nostalgiset, käsintehdyt palasaippuat ovat saaneet valtavan suosion viime vuosina ja täysin ansaitusti, sillä käsintehdyllä saippualla on valtavasti hyviä ominaisuuksia.

Monelle palasaippuat tuovat nostalgisia muistoja mummolasta.

Miksi ostaisin käsintehtyä luonnonsaippuaa?

…koska sillä voit pestä koko kropan ja hiukset

Yllättävän moni ihminen luulee, että palasaippua on tehty vain käsien pesua varten, mutta ei todellakaan! Käsintehty luonnonsaippua kannattaa ehdottomasti ottaa suihkusaippuaksi ympäri vuoden.

Yksinkertaisimmillaan jotkut käyttävät yhtä ja samaa palaa kaikkeen pesuun. Jos kuitenkin sinulla on ongelmia päänahassa ja hiuksissa tai kasvojen iholla, suosittelen niihin kuhunkin omaa palaa. Hiuksille suunniteltujen shampoopalojen etuna on, että ne vaahtoavat enemmän kuin ihosaippua, ja ovat siksi helpompi levittää hiuksiin. Lisäksi eri hiuslaaduille on omanlaisensa palanen.

Myös kasvoille valmistetaan saippuapaloja, joissa on huomioitu kasvojen herkempi iho, mutta kosmetologit eivät yleensä suosittele saippuaa jatkuvaan kasvojen pesuun. Itse pesen vain satunnaisesti kasvot saippualla esimerkiksi matkoilla tai ulkona poikkeuksellisessa pölyssä vietetyn päivän jälkeen.


...koska palasaippua kosteuttaa ihoa

Käsintehty palasaippua valmistetaan yleensä kasviöljyistä ja -rasvoista ja muista luonnollisista raaka-aineista. Saippuoitumisprosessissa syntyy glyseriiniä, joka on tunnettu kosteutta sitovista ominaisuuksistaan. Glyseriiniä käytetään vartalovoiteissa, mutta palasaippuassa saat sen kaupan päälle ilmaiseksi. Hyvin suunniteltu saippua myös jättää iholle luonnollisia öljyjä kosteuttamaan ihoa.

"Palasaippua on jopa halkeilevan ihon pelastus!"

Meidän perheessä ihon kuivuminen talvisaikaan on historiaa eikä kenenkään tarvitse rasvailla kutisevaa ihoa. Myös käsien pesussa ihoa kosteuttava luonnonsaippua on kyllä lunastanut lupauksensa näin käsidesien suurkulutuksen aikana. Asiakkailta kuullun perusteella voikin jopa sanoa, että palasaippua on ollut jopa halkeilevan ihon pelastus!

…koska saippuapala on ekologinen

Palasaippua, joka on valmistettu luonnollisista raaka-aineista, ei aiheuta ympäristölle niin suurta rasitusta kuin synteettiset saippuat tai vastaavasti nestesaippuat, joihin tarvitaan säilöntäainetta.

Lisäksi palasaippua on helppo pakata kartonkiin tai paperiin, kun taas nestesaippua vaatii pullon ja siinä kuljetetaan turhaan nestettä ympäriinsä.

Saippuapala myös säilyy pitkään (vaikka saippuaan ei ole lisätty säilöntäainetta!). Itse asiassa palasaippua vaan paranee muutamien kuukausien aikana, jotka se saa kuivua ja kypsyä valmistumisen jälkeen. Minulla on kotona yksi itse valmistamani palasaippua, joka säilyi kaapissa 4 vuotta ennen kuin se alkoi muuttamaan väriä, mutta ei ollut silti vielä liian kuiva käytettäväksi. Ja jos lisäksi vielä valitset kotimaisen valmistajan luonnonsaippuan, niin kuljetuksen aiheuttamat päästöt ovat pienempiä.

Kierrätettävä kartonkipakkaus on ekologisempi kuin muovipullo.

…ja jos rakastat luonnon tuoksuja ja visuaalisuutta kylpyhuoneessa, niin hurmaannut kyllä luonnonsaippuoista!

Palasaippuan tuoksut voivat olla synteettisiä tuoksuja tai luonnollisia eteerisiä öljyjä. Parhaimmillaan eteeriset öljyt vaikuttavat mielialoihin ja tunnetiloihin positiivisesti, lievittävät kipuja, elvyttävät verenkiertoa...vaikutuksia on lukemattomia. Ei siis ihme, että juuri tuoksu on yksi tärkeimmistä saippuan valintakriteereistä.

Toinen juttu onkin sitten vielä saippuoiden värit, muodot ja muut koristeet - kokonaisuudessaan siis esteettinen ja visuaalinen elämys jota ei voi vastustaa!

Alla olevaan lausahdukseen ehkä kiteytyykin palasaippuan suosion salaisuus:

”On se vaikeata kun saippuat kestää yhden ihmisen taloudessa niin pitkään, ettei voi jatkuvasti ostaa uusia! Mutta luonto kiittää.” -Assi

Tundra Naturalin saippuoissakin käytetyt eteeriset öljyt tuovat aromaterapian vaikutuksia saippuoihin.

Lahjakortti