Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 55€ ostoihin! Muutoin alk.5,90€.  Normaalisti paketti lähtee 1-2 vrk kuluessa tilauksesta. Käytettävissä KLARNAN turvalliset maksutavat. Maksa kortilla tai verkkopankissa. Maksa heti tai myöhemmin.

Valuutta: EUR

Ostetaan yhdessä työtä Suomeen!

Oletko ajatellut onko ostamallasi tuotteella merkitystä suomalaiseen työllisyyteen? Tai jos ostan Avainlippu-tuotteen, niin kuinka monelle ihmiselle se antaa työtä? Tundra Natural on suomalainen rekisteröity tuotemerkki, ja kaikki tuotemerkkiä kantavat tuotteet on siis tehty Suomessa - ja enimmäkseen vieläpä käsivoimin. Kun yritys myös suosii suomalaisia alihankkijoita ja raaka-aineita, voidaan puhua jo merkittävästä vaikutuksesta.

Tundra Naturalin avainlippu -merkin takana on valtavasti käsityötä

Käytännössä saippuat ja shampoopalat valmistetaan perinteisellä menetelmällä alusta asti itse sulattaen, sekoittaen, vatkaten ja muotoillen muotteihin ja lopulta leikaten. Yrttikylpysuolat ja saunatuoksut vaativat kasvien keruun, poiminnan ja kuivatuksen lisäksi sekoittamisen ja pussituksen. Kaikki nämä tuotteet pakataan lopulta vielä käsin kartonkipakkauksiin. Työvaiheita on useita, ja mikään kone ei niitä pysty tekemään. Mukana on paljon tekemisen iloa ja luovuutta. 

Saippua-alustat on valmistanut naapurikunnassa keraamikko ja saippuapussit on virkannut suomalainen yrittäjä ja käsityöharrastaja. Voit vain kuvitella kuinka paljon pieniä työvaiheita näihinkin tuotteisiin tarvitaan!

Yrttien keruu antaa lisäansioita opiskelijoille, maatilallisille ja nuorille.

Eri tuotteissa käytetään 14 eri luonnonyrttiä tai puun lehteä, jotka poimijat ovat keränneet Suomen pelloilta, niityiltä ja metsistä. Tänä vuonna keruuseen osallistui 10 eri poimijaa Lapista, Savosta ja Hämeestä. Ennen kuin kaikki tarvittavat kasvit ovat kuivattuina varastossa talvea varten, työhön on käytetty satoja tunteja.

Tundra Natural työllistää siis välillisesti toisia yrittäjiä sekä antaa opiskelijoille, maatilalliselle sekä nuorille mahdollisuuden lisäansioihin. Viime kesänä työllistimme myös suomalaisia nuoria, jotka olivat pussittamassa tuotteita, ja saivat täten ensimmäisen työkokemuksen.

Ennen kuin tuotteet ovat valmiina myyntiin, takana on lukematon määrä työtunteja ja työvaiheita.

Kotimaisuus on tärkeä valintakriteeri raaka-aineiden ja pakkausten valinnassa

"Tundra Naturalin arvoihin kuitenkin kuuluu vahvasti KOTIMAISUUS, ja siksi kaikki, mitä Suomesta saa, on pyritty ostamaan Suomesta. Ikävä kyllä suomalaiset raaka-aineet ja etenkin luonnonyrtit ovat huomattavasti kalliimpia Suomessa, mutta vastaavasti myös laadukkaampia, tehokkaampia ja puhtaampia. Siksi esimerkiksi yrttikylpytuotteiden ja saunatuoksujen suomalaisesta raaka-aineesta ei tingitä yhtään!"
- Katja, yrittäjä ja Tundra Naturalin kehittäjä

Pakkauksista suurin osa painetaan edelleen Kuopiossa, vaikka kartonkipakkausten raju hinnannousu tyhjentääkin yrittäjän kukkaroa kovasti. Käytännössä kotimaisuuden suosiminen työssä ja raaka-aineissa näkyy myös tuotteiden loppuhinnassa.

Yrttikylpysuolat pakataan uuteen biopussiin, joka on kalliimpi kuin tavallinen.

Avainlippu -merkki ei takaa kuitenkaan sitä, että kaikki raaka-aineet ja pakkaukset olisivat Suomessa tuotettuja. Osa saippuoiden raaka-aineista tulee ulkomailta, kuten kookos- ja oliiviöljy, sillä oliivipuut ja kookokset eivät vielä Suomen metsissä kasva. Pikkuhiljaa kuitenkin reseptejä on kehitetty, ja suomalaista otettu mukaan entistä enemmän.

Etsinnässä täydentäviin tuotteisiin suomalaista

Verkkokaupassa on Tundra Naturalin tuotteiden lisäksi muutama täydentävä tuote, jotka eivät kanna Tundra Natural -tuotemerkkiä, ja ne erottuvat kyllä selvästi. Nämä tuotteet ovat sellaisia, joita en ole Suomesta löytänyt kuten kuoriva sisal-pesusieni, saippuapidike magneetilla tai vulkaanisesta laavasta tehty jalkakivi. Jos tiedät korvaavan kotimaisen tuotteen, lähetäthän meille ehdotuksen

Osallistutaan yhdessä OSTA TYÖTÄ SUOMEEN -päivään 02.12.2022 !

Lahjakortti