Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 55€ ostoihin! Muutoin alk.5,90€.  Normaalisti paketti lähtee 1-2 vrk kuluessa tilauksesta. Käytettävissä KLARNAN turvalliset maksutavat. Maksa kortilla tai verkkopankissa. Maksa heti tai myöhemmin.

Valuutta: EUR

Kysymys kuuluu: Mihin laittaa palasaippua tai shampoopala?

Monella odottaa kaunis saippua kaapissa, mutta ei ole saippualle hyvää alustaa tai paikkaa suihkussa mihin sen asettaisi pesun jälkeen. Jonkun saippua lilluu vedessä pesualtaan reunalla ja toisella suihkun alla lattialla. Kuulostaako tutulta? Saippuan oikeaan säilytykseen on monenlaisia ratkaisuja kuten saippua-alustat, saippuapussit ja saippuapidikkeet.

Miksi sitten luonnonsaippua EI SAA lillua vedessä? Kasviöljypohjaiset, käsintehdyt palasaippuat ja -shampoot sisältävät runsaasti ihoa kosteuttavia öljyjä, ja siksi ne pehmenevät vedessä maatessaan. Ne eivät ole myöskään keinotekoisesti kovetettuja kuten synteettiset kaverinsa. Kun luonnonsaippua pääsee kuivumaan pesukertojen välillä, se myös kestää pitempään. Omassa lapsuudessani 70-80 -luvulla palasaippuat laitettiin muoviseen saippuarasiaan, mikä toimii edelleen väliaikaisena ratkaisuna reissussa, mutta ei pitempään säilytykseen.

Luonnonsaippuat vaativat siis ilmavan saippua-alustan, telineen tai saippuapussin, missä ne saavat rauhassa kuivatella pesujen välillä. Saippua-alusta on hyvä valinta pesualtaan reunalle tai pöytätasolle. Sen sijaan suihkun vieressä toimivin ratkaisu on yleensä seinään laitettava teline, pidike tai vaihtoehtoisesti saippuapussi, jonka saa roikkumaan. Virkatut saippuapussit ovat monipuolisia, joita voi käyttää myös ihon pesuun pesusienen tavoin. Ongelmana seinään kiinnitettävissä telineissä on puolestaan se, että harva haluaa tehdä kiinnitysreikiä oman pesuhuoneensa seinään. Ratkaisuna on imukupilla kiinnitettävä saippuapidike.

Tundra Naturalin keraamiset saippua-alustat ovat olleet suosittuja jo usean vuoden ajan. Monelta käyttäjältä on tullut hyvää palautetta alustan toimivuudesta. Saippua-alusen suunnittelun lähtökohtana oli pitää saippua kuivana ja pöytätaso siistinä, ja siinä tehtävässä ne ovat toimineet mainiosti. Kun vesi valuu alustan uriin, niin itse saippua pysyy päällä kuivana. Toki alustan urista täytyy kaataa vedet pois säännöllisesti, mikä on kuitenkin pieni vaiva kun sen vaan muistaa tehdä.

Virkatut saippuapussit ovat paras valinta suihkun viereen, jos käden ulottuvilla on sopiva ripustuskoukku tai vastaava. Saippuapussia valitessa kannattaa valita ilmava pussukka, joka ei ole virkattu umpinaiseksi. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomioida lankaan, jos haluaa saippuapussin kestävän sekä saippuaa että vettä. Tundra Naturalin saippuapussit on tehty hamppulangasta, joka on kosteudenkestävää ja ekologista lankaa. Saippuapussit vain paranevat käytön ja pesujen myötä. 

Pussissa on pieni ripustusnaru, jonka avulla sen saa pieneen koukkuun ripustettua. Se ylettää pienemmän suihkupidikkeen ympärille, mutta tarvittaessa pussiinhan voi lisätä itse lisälangan tai ohuen narun ja solmia sen kiinni ihan minne vaan!


Magneettinen saippuapidike suihkuseinään

Saippuapidike magneetilla - siisti ratkaisu joka paikkaan.
Neljän kuukauden kokemuksella voin sanoa, että kyllä pysyy! Pidike on suihkun vieressä, ja meillä on jo kolmas saippua menossa. Saippuatelineen voi kiinnittää myös pesualtaan tai ammeen reunalle. Tärkeää on asennusvaiheessa noudattaa ohjeita, jotta sekä saippuan imukuppi että magneetti kiinnittyvät hyvin.

Tämä on ollut positiivinen yllätys, ja ainoa harmitus on, että Suomesta ei vastaavaa löytynyt, joten nyt turvauduttiin saksalaiseen. 

Tutustu saippua-alustoihin, saippuapusseihin ja pidikkeeseen täällä

Julkaistu 22.01.2022. Teksti päivitetty 30.6.2022

Lahjakortti