Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 55€ ostoihin! Muutoin alk.5,90€.  Normaalisti paketti lähtee 1-2 vrk kuluessa tilauksesta. Käytettävissä KLARNAN turvalliset maksutavat. Maksa kortilla tai verkkopankissa. Maksa heti tai myöhemmin.

Valuutta: EUR

Tee itse aromaattiset yrttikylvyt mustaherukan ja koivun lehdistä

Saunaan ja kylpyhetkiin saa luonnollista luksusta ja lisänautintoa pienellä vaivalla. Juuri nyt kun luonto on vehreimmillään, hae muutama koivun tai mustaherukan lehti ja nauti kylpyjen tervehdyttävistä voimista ja lehtien aromaattisista tuoksuista perinteiseen tapaan.

Koivukylpy perinteiseen tapaan

Entisaikaan koivunlehdet korvasivat saippuan, mikä on täysin unohtunut nykyajan nestesaippua-muovipullo maailmassa. Koivunlehdet laitettiin kuumaan veteen hautumaan ja käytettiin vesi ihon tai hiusten pesuvetenä. Koivunlehdistä irtoaa mm. saponiineja, fenoleita ja parkkiaineita, joiden ansiosta ne puhdistavat ja hoitavat ihoa. Koivunlehdet tekevät hiukset pehmeiksi ja killtäviksi sekä perinnetiedon mukaan myös vahvistavat päänahkaa ja ehkäisevät hiusten lähtöä. Samalla koivun eteeriset öljyt hellivät aisteja ja vihdottaessa myös rentouttavat kipeytyneitä ja kolottavia lihaksia. Koivunlehteä käytettiin myös ulkoisesti koivunlehtikääreenä reuman hoitoon.

Koivunlehtivesi kylpyyn:

- laita 4-6 litraa kuumaa vettä vatiin ja lisää siihen 2-3 litraa lehtiä 
- anna hautua noin 10-15 min ja siivilöi lehdet pois
Nyt sinulla on koivuvesi, jolla voit pestä hiukset, ihon tai nauttia vaikkapa jalkakylvystä!
! Muistathan, että jos ei omalla pihallasi kasva koivua, lehtiä saa kerätä toisten metsistä vain maanomistajan luvalla.

Mustaherukasta lisämauste kylpyyn

Mustaherukan lehdet ovat hiukan tuntemattomampi kylpykäytössä, mutta niistäkin löytyy paljon perinnetietoa. Lehdet antavat aromaattisen tuoksun, jonka tiedettiin avaavan hengitystä ja laajentavan keuhkoja. Kansanlääkinnässä mustaherukan lehtiä käytettiin sisäisesti mm. nestettä poistavana rohtona kihtiin ja reumaattisiin vaivoihn, ripuliin ja hinkuyskään Ulkoisesti lehdillä hoidettiin haavoja. Lehti sisältää C-vitamiinia, parkkiaineita, foolihappoa sekä saunan lämmössä haihtuvia aromaattisia öljyjä.

Mustaherukka-koivukylpy jaloille tai löylyvetenä:

- keitä 2-3 litraa vettä kattilassa ja ota kattila pois liedeltä 
- lisää veteen 1-1,5 litraa herukan ja koivun lehtiä
- anna hautua noin 10-15 min ja siivilöi halutessasi lehdet pois
- jäähdytä vesi tai tarvittaessa lisää viileämpää vettä

Nauti jalkakylvystä tai käytä vettä löylyvetenä! Jalkakylvyssä voit myös hieroa lehtiä haavoille sekä vävyneille jalkapohjille ja lihaksille. 

Tutustu myös muihin yrttikylpy ohjeisiin täällä

Jos kesä on jo ohi, ja et ehtinyt kerätä itse lehtiä, niin halutessasi voit tilata koivun- ja mustaherukan lehdet saunatuoksuina verkkokaupasta täältä. Lehdet ovat valmiina haudepussissa, ja voit käyttää niitä näihin resepteihin.


Lahjakortti